Ik laat mijn fantasie de vrije loop: interview met Christian Lagerwaard

Christian Lagerwaard is een van de ontwerpers die deelneemt aan de eerste Maastrichtse Fashion Week, die op 27 en 28 juni 2009 bol staat van de catwalkshows. Fashion.blog.nl vraagt hem waarom hij dat doet en wat we van zijn catwalkshow kunnen verwachten.

‘Speciaal voor de FashionClash creëer ik een collectie van twaalf stuks met innovatieve en kunstgelieerde details voor najaar en winter 2009/2010′, vertelt Christian Lagerwaard over zijn bijdrage aan de eerste Maastrichtse Fashion Week, waar hij op 28 juni een catwalkshow verzorgt. Maastricht heeft dan ook een bijzondere betekenis voor de 44-jarige ontwerper. ‘Al sinds 1985 zijn mijn ontwerpen altijd te koop geweest in Maastricht via retailers en mijn eigen zaken. En sinds augustus 2008 werk ik er vanuit mijn studio in het creatieve verzamelgebouw AINSI in Maastricht.’

‘Ik zie de FashionClash als een podium om een persoonlijke kijk op mode in combinatie met kunst neer te zetten’, aldus de voormalige stylist van prinses Laurentien. ‘De collectie die ik daar presenteer, zal gekenmerkt zijn door het resultaat van onderzoek naar vormen, materiaalgebruik en speciale bewerkingen zonder mijn persoonlijke stijl te verloochenen. Met deze collectie verlaat ik het klassieke terrein waarbinnen ik de afgelopen 24 jaar gewerkt heb en laat ik mijn fantasie de vrije loop. De collectie heeft dan ook als titel NeXT!, part 2.’

Volgens Lagerwaard, die na een loopbaan in Parijs (bij onder andere Guy Laroche en Emanuel Ungaro) in 2008 zijn huidige label opzette, zou de Amsterdam International Fashion Week er met de FashionClash best eens een concurrent bij kunnen hebben. ‘FashionClash zal een andere doelstelling en functie hebben dan de AIFW. Voor zover ik weet is de AIFW een puur commercieel instituut. De FashionClash verlegt de grenzen van de mode waarbinnen gewerkt kan worden. En het biedt een platform voor nationale en internationale veelbelovende talenten die elders geen kans krijgen om hun werk te tonen. Persoonlijk ben ik heel blij met dit initiatief!’

Op de foto: Jurk uit de zomercollectie 2009 van Christian Lagerwaard

Lees ook:FashionClash Maastricht is meer dan catwalkshows
Lees ook:Op naar de Maastrichtse Fashion Week 2010!
Lees ook:Doe mee aan de FashionClash fotowedstrijd en win €500,- shoptegoed!
Lees ook:Maastrichtse Fashion Week maakt Lisa Weinberg luchtig, vrolijk en verfijnd
Lees ook:Maastrichtse Fashion Week in zicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>