AIFW Django Steenbakker: Charlie Chaplin meets fashion

 

Django Steenbakker, de man van Project Catwalk, mocht vandaag voor de tweede keer een show geven tijdens de AIFW. Was zijn collectie vorig jaar nog niet helemaal 100%, dit keer zagen we veel vooruitgang. Zowel qua afwerking als de collectielook zelf.

 

De jaren 20 zijn hot. Want net als MLY liet ook Django zichzelf inspireren door de vroege jaren '20. Alleen koos hij voor een andere insteek. Zijn inspiratiebron voor SS09 is Charlie Chaplin, de man met zijn eeuwige strakgesneden colbert, vuile wijde broek en kapotte schoenen. Django vertaalde deze look naar hedendaagse jurken.  Nu moet ik toegeven dat ik veelal niet direct een link zag tussen Charlie en de jurken maar goed, misschien moet je daarvoor ontwerper zijn.

De jurken waren gemaakt van carnavaleske stoffen afgewerkt met zijde. In de collectie zaten een paar prachtige, gedrapeerde lange avondjurken , kekke korte jurkjes met insnoerkoordjes aan de onderkant, jurkjes met plastic accenten, een grijze kokerrok met daaraan vast een transparante groene top, en een beeldschone kanten LBD met glitters. Ook erg leuk was het bont gekleurde korset met punttieten gecombineerd met een grijze jersey broek met hoge taille . Maar er zaten ook weer een paar kledingstukken bij met way to much puspas.  En dat was ook mijn kritiek bij zijn eerste collectie. Django houdt van details en frutseltjes en soms slaat hij daarin iets te ver door naar mijn idee. Less is more dus pas op met ruches, rozetten strikjes, ritsen en verschillende materialen in een jurk.  Mijn tip voor Django: hou het allemaal net  iets simpeler en je hebt een prima collectie!

Lees ook:AIFW: Fashion.blog geeft kaarten weg voor show Django Steenbakker
Lees ook:Haute (Couture) Armani
Lees ook:SURPRISE: Django wint Project Catwalk
Lees ook:AIFW: Show-doop voor Django Steenbakker
Lees ook:Fashionblog interviewt Project Catwalk winnaar Django

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>