AIFW: verrassende ontwerpen bij EnD

Eva van Overbeeke en Delia Drel, beiden afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en het Fashion Institute Arnhem, vormen samen het duo EnD. Na ervaring op te doen bij verschillende ontwerpers en labels waaronder Daryl van Wouw, besloten de twee designers in 2006 samen een label te beginnen. EnD was vorig jaar voor het eerst te zien tijdens de AIFW en net als vorig jaar was ook dit jaar de show een groot succes.

 

 

Opgeblazen prints en chaotisch kleurgebruik typeren de collectie van EnD. Een mix van street en chic met comfortabele hoodies, sexy jurkjes, en spannende leggings. Voor de nieuwe collectie lieten en Eva en Delia zich inspireren door typische Amerikaanse tv-series uit de jaren 80. De filmsets in series als Miami Vice met speedboten, Ferrari's flamingo's en parasols zagen we (na heel goed kijken) terug in de psychedelische prints. Opvallende leggings ( met print en gaten in hartvorm) die niet zouden misstaan onder een basic zwart H&M-etje en sexy jurkjes waarin met ritsen gevlochten ornamenten verwerkt waren wisselden sportieve capuchonvesten, witte t-shirts en kniebroeken af. Ook het jurkje dat EnD ontwierp voor prinses Diana in de AvantGarde zagen we meerdere malen terug op de catwalk.

 

 

Lees ook:Trend report: opvallende leggings & panty’s
Lees ook:Primark toont voorjaarscollectie 2014
Lees ook:EnD toont waanzinnige nieuwe collectie (AIFW)
Lees ook:AIFW: Romantische bouquetreeks mode bij END
Lees ook:Hoe leggings er níet lelijk uitzien

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “AIFW: verrassende ontwerpen bij EnD

 1. Kirsten

  Hee allemaal!

  Ik heb een vraagje.
  Ik ben helemaal verslaafd aan mode maar dat combineer ik met mezelf natuurlijk. nu heb ik een probleempje. ik ben ZOO ONTZETTEND HARD opzoek naar van die leggings met heel veel kleurtjes! en fele prints enzo. vand ie hele stoere met de felste printjes en kleurtjes en alles! als ze maar heel kleurrijk zijn. en met meerdere kleuren. weet iemand misschien waar ik deze kan krijgen? bij de h&m hadden ze ze maar die hebben ze niet meer .. dus ik hoop op reacties!! misschien via internet bestellen? ik weet het echt niet! en ik wil er één! Dankjewel!

  xx kirsten.

    /   Reply  / 
 2. Sis

  probeer het eens bij cloud nine op de Haarlemmerdijk in Amsterdam.

  Zij hebben een waanzinnige collectie van Cheap Monday.

    /   Reply  / 
 3. Lisanne

  Bij tweedehands winkel verkopen ze ze ook. Ik weet niet of je weleens in Rotterdam komt, want hier verkopen ze ze in ieder geval bij tweedehandswinkel Cheap Fashion

    /   Reply  / 
 4. lisa

  hai..
  ik maak zelf ook kleren maar ik ben op zoek naar een zwarte jurk voor kinderen want me zusje wil er graag een duss..

  xxlisa

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>