Aynouk Tan, opzoek naar grensverleggende mode

Een van de meest gefotografeerde personen tijdens de AIFW ( op alle BNers na dan…) was Aynouk Tan. Een opvallende verschijning met een zeer uitgesproken kledingsmaak. Daarbij heeft ze ook nog wat te vertellen en dat maakt haar erg leuk en uiterst inspirerend. Aynouk vertelde mij na de show van Percy alles over haar visie op mode,  haar inspiratiebronnen en  natuurlijk ook waar ze haar geweldige outfit heeft gescoord.

 

(Foto: Bastiaan van Schaik)  

 

 

Dat Aynouk een grote passie voor mode heeft, moge duidelijk zijn. Tijdens haar studie communicatie heeft ze stage gelopen bij het Fashion Institute Arnhem en de Dutch Fashion Founadation. Hier heeft ze veel inspiratie en contacten opgedaan. Nu werkt ze als freelancer voor de BLVD en de BLVD Man, en ze werkt  twee dagen in de week bij Good2b als mode en beauty redacteur. Ook heeft ze al geschreven voor CODE, een fantastisch magazine over streetfashion.

Inspiratie

‘Ik krijg vooral inspiratie door veel om mij heen te kijken. Zowel naar de mensen op straat als ontwerpers. Ik ben altijd bezig met het verleggen van grenzen. Ik combineer mijn visie met mijn smaak, en zo komen eigenlijk al mijn outfits tot stand. Het is een kwestie van simpel nadenken, en dingen anders gaan bekijken. Zo kun je meer doen met een panty en een haarelastiekje dan het alleen dragen op de manier waarvoor het bedoeld is. Je moet een variatie maken op wat er al is, en niet alles te serieus nemen. Ik koop veel kleding bij goede 2de handswinkels. Ze hebben hier vaak prachtige collecties met een uitstekende pasvorm en van  goede kwaliteit. Ik zoek hier altijd naar kleding die de modegeschiedenis hebben neergezet, en het modebeeld in de loop der jaren hebben veranderd. Deze stukken combineer ik dan bijvoorbeeld met casual H&M kleding.'  

Grensverleggende mode

‘Er is te weinig echte mode in Nederland te vinden. De grote meerderheid bestaat uit confectie. Mode is ook cultuur, mooie stoffen, vooruitgang en het verleggen van grenzen. En dit mis ik nog. Een ontwerper als Percy laat zich teveel leiden door wat vrouwen willen. Hier is hij wel heel goed in, dus mijn complimenten, maar ik mis de egde. Echte mode in Nederland zie ik voornamelijk bij Bas Kosters en Edwin Oudshoorn. Mijn doel is om meer echte mode in Nederland te creëren. En of dit nu in de vorm is van een tijdschrift of een organisatie, dat doet er eigenlijk niet toe. Als ik hiermee maar het grote publiek kan bereiken en de mensen ook andere dingen kan laten zien.'

Mix and Match

‘De juiste details maken de outfit. Ik vind mijn jasje en schoenen erg goede details. Deze schoenen heb ik in de uitverkoop gekocht voor € 100,-. Ik ga echt geen € 500,- neerleggen voor een paar schoenen. Het tasje dat ik nu draag is eigenlijk echt een verrot ding, maar goed ik neem ook niet alles te serieus. De strik om mijn nek heb ik gemaakt van een zwarte panty. Een kwestie van simpel nadenken.'

 

De outfit van Aynouk

 Blouse en rok: H&M

Jasje: Escada uit de jaren 80, gekocht in een 2e handswinkel in Antwerpen.

Schoenen: Yves Saint Laurent

Tasje: ooit eens gekocht in Berlijn

Riem: Retro & Chic 1953

 

Lees ook:Glam Gabor op een slee
Lees ook:Kijk in de kledingkast van Ewa Opoka
Lees ook:Vakantiestress
Lees ook:Neerlands eerste glossy herdacht
Lees ook:How to wear: de nieuwe Western Boot

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Aynouk Tan, opzoek naar grensverleggende mode

 1. Rachel de Kler

  Hallo Aynoek Tan!
  Ik las over je zoektocht naar meer echte mode in Nederland. Wie weet vind je het leuk eens een kijkje te nemen op mijn site http://www.wonderlaars.nl. Ik werk als maatschoenmaker in de orthopedie en ontwerp en maak daarnaast laarzen. Mijn laarzen zijn enorm kleurrijk, hooggehakt en extreem. Ik ken daarin geen grenzen en ervaar het laarzen maken als feestvieren. Een paar handgemaakte en op maatgemaakte laarzen zijn wel meer dan 500 euro waard. Dat heeft te maken met de materialen, het handwerk, een uniek exemplaar en de enorme liefde die in zo’n paar laarzen is gestopt. Ik ben benieuwd wat je van mijn ontwerpen vind!

  Vriendelijke groet van Rachel de Kler

    /   Reply  / 
 2. Mary Westenbrink

  Hallo Aynouk,
  ik wil graag de regenjas en paraplu bestellen die jij draagt van Final Home.(NRC bijlage)
  Ik heb gezocht op de site maar kom er niet achter.
  En misschien is het wel te koop in de winkel maar welke?
  Ik hoop dat je mij verder kan helpen!
  Bij voorbaat Dank!
  Hartelijke groetjes,
  Mary

    /   Reply  / 
 3. Lynsey

  Mary, het bericht hierboven was een interview met Anyouk. Misschien kan je haar via NRC bereiken.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>