Spaanse maatjes

Spaanse vrouwen staan erom bekend klein gebouwd en tenger te zijn. Maar volgens de Spaanse overheid is het aantal vrouwen dat op een onnatuurlijke manier haar slanke lijfje behoudt erg groot -namelijk één miljoen.

Samen met de mode-industrie wil de overheid actie ondernemen tegen het grote aantal anorexia- en boulimia patienten. In sommige delen van Spanje is men begonnen bij de etalages van kledingzaken als Zara en Mango.

Daar worden de etalagepoppen niet meer in kleine maatjes gestoken, maar tonen ze kleding in maat 38. Volgens actiegroepen zal dit vrouwen minder snel het idee geven dat ze niet slank genoeg zijn.

Hopelijk zal dan niemand er meer net zo uit willen zien als Victoria Beckham toen ze deze show liep…

Bron: www.fashionunited.nl

Lees ook:Nederlandse vrouw gek op sale shoppen
Lees ook:Mannen vallen op vrouwen in rode kleding
Lees ook:Fashion fact: Overheid gaat aan de ecomode
Lees ook:Fashion talk: Weg met die kleding!
Lees ook:Modevisie: Universele modetips

1 Reacties // Reageer

One thought on “Spaanse maatjes

  1. Daantje

    Uhm, spaanse vrouwen die graatmager zijn? Ik zie voornamelijk latina´s met jlo figuren…Maar het zal wel…En inderdaad van het figuur van Vicki B werden we inderdaad een beetje bang.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>