Zo draag je een ballonrok

De ballonrok, ook wel tulpenrok genoemd, was al een tijdje in het modebeeld te zien, en ook dit voorjaar en de zomer is het here to stay. Maar hoe draag je een ballonrok zonder er,uhm, uit te zien als een ballonrok? Vogue.com biedt oplossingen om er zo stylish mogelijk uit te zien met het gevreesde kledingstuk. Leest U maar met me mee..

Eerst even wat stylingtips: draag beslist geen platte schoenen, daardoor lijk je, ongeacht je lengte, eerder plomp. Zorg ervoor dat je bovenlijf smaller oogt en benadruk je taille door bijvoorbeeld een riem. Als de rok kort is, mag je shirt en dergelijke best wat wijder zijn.

Voor overdag is een ballonrok gecombineerd met een blazer of een cardigan geschikt voor je werk. Met een trui of een sweatshirt heeft de ballonrok iets weg van een outfit uit de jaren tachtig. En laten invloeden uit de jaren tachtig nou net trendy zijn.

Ook je schoenen zijn bepalend voor de look. Door laarzen lijk je cool, met hoge hakken oogt het elegant. Kiest U maar uit. Wat ook erg hip is, is een zogenoemde stijlbreuk. Kies bijvoorbeeld voor een ballonrok met een mooie stof, zoals organza, en combineer het met een trui of een leren jasje.

Wil je ‘s avonds chique eruit zien? Kies bijvoorbeeld voor een transparante, strakke of satijnen top met een geplisseerde rok. Heb je wat bredere heupen: zorg ervoor dat de plooien onder je heupen beginnen. Maar je kan ook een satijnenrok aantrekken, in combinatie met een strakke top en plateauzolen. Dan wordt het zelfs met een ballonrok een mooie zomer.

Lees ook:Voorkom modeflaters
Lees ook:Nieuwe trend: de harembroek voor mannen
Lees ook:Zo draag je een halterjurk
Lees ook:En zo verberg je je Hollandse heupen
Lees ook:Trend alert: de joggingbroek

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Zo draag je een ballonrok

 1. Lidy

  brrrrrr!!
  ondanks de goedbedoelde tips vind ik de rok VRESELIJK. Je moet echt een tenger figuur hebben om dit te kunnen dragen.
  Ik heb Mabel zo’n rok zien dragen, het flatteerde haar absoluut niet!

    /   Reply  / 
 2. Danielle

  Een ballonrok moet je met beleid dragen, en het inderdaad belangrijk dat je niet al teveel overtollige kilootjes met je meezeult.

  Het was bij Mabel te merken dat ze dit dus niet deed.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>