Mode op het Wimbledon centrecourt.

Sport en mode gaat blijkbaar steeds beter samen. Ralph Lauren heeft namelijk een vijfjarig contract getekend met de Engelse tennisclub Winbledon. Lauren gaat de komende jaren onder meer alle scheidsrechters, lijnrechters en ballenjongens- en meisjes in Polo Ralph Lauren kleding steken. Dit is niet de eerste keer voor Lauren dat hij zich bemoeit met de aankleding van de officials op het centrecourt.

Eerder tekende hij al een contract met de US open tennis om tot 2008 daar alle mensen in Polo te kleden. Niet vreemd, want de kledinglijn heeft een sportieve, klassieke uitstraling. Zelf vind ik het wel passen bij een sport als tennis.

In Nederland heb ik nog niet veel gehoord over designers die ontwerpen voor sporters. De mensen die het wel weten: reacties zijn van harte welkom. Maar er zijn natuurlijk veel buitenlandse ontwerpers die sport als uitgangspunt hebben genomen. Wat te denken van Dirk Bikkemberg met zijn voetballijn en Dolce en Gabbana die eerder voetbaltenenues ontwierpen voor een Italiaans voetbalteam?

Ook een keten als H&M heeft een WK-collectie opgenomen. Lekker hippe, oranje outfits. Eindelijk hoef je je als supporter niet te schamen voor je uitdossing. Verder kun je natuurlijk altijd die kekke shirtjes bestellen die het Nederlandse elftal ook draagt. Op de site van de KNVB zijn er speciale ladies tees. Wie zegt dat sportkleding a-modieus is?

bron: www.vogue.co.uk/ www.knvb.nl

Lees ook:Ralph Lauren viert feest met spectaculaire 4D show
Lees ook:Geurenfestivallen bij de Douglas
Lees ook:Ralph Lauren krijgt onderscheiding
Lees ook:How to wear: de tuinbroek
Lees ook:Rachel Zoe organiseert polo-evenement in Los Angeles

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>