Rel om Nederlands voetbaltenue

De Nederlandse nieuwe voetbaltenues, gemaakt door Nike, zijn nog maar net gepresenteerd, maar er is nu alweer een rel. Want niet iedereen is even blij met de tenues die gebaseerd zijn op de outfits die onze jongens droegen in 1905 en 1959. Vooral voetbal- journalisten Matty Verkamman en Hugo Borst zijn boos.

Dan ga je toch afvragen waar een paar voetbalmindend mannen zich druk om maken.

Dat zit dus zo.

Verkamman en Borst beweren dat ze in voorgesprekken Nike hebben geinspireerd en willen daar nu centen voor zien. Maar Nike is niet van plan de mannen te betalen. ‘We hebben met zoveel mensen over voetbal gesproken’, en ‘ons eigen ontwerpteam had zich van tevoren al breed georienteerd’. Blabla. Het zal best. Borst vindt van niet en dreigt in zijn columns met aangetekende brieven en advocaten.

Sneu. Want als Borst en Verkamman iets meer verstand hadden gehad van mode, en wat minder van voetbal, hadden ze geweten dat het erg normaal is in de mode dat er teruggegrepen wordt naar oude ontwerpen. Mode is een herhaling van zichzelf. Altijd. Dat Verkamman en Borst hun eigen inzichten vrij spectaculair vonden is hun probleem. Schoenmaker, of in hun geval voetbaldier, hou je bij je leest en zeur weer lekker door over voetbal.

Bron: www.detelegraaf.nl

Lees ook:Wees hip, wees een buitenspeler.
Lees ook:Nike F.C. viert 20 jaar voetbal
Lees ook:MS Mode brengt vrouwen voetbalkennis bij
Lees ook:Dirk Bikkembergs lanceert boek over mode & voetbal
Lees ook:Win je zelf ontworpen Nikes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>