Pirelli kalender Karl Lagerfeld vol naakte modellen

Op dinsdag 30 november is in Moskou de allernieuwste Pirelli kalender onthuld. Na mode-grootheden als Annie Leibovitz en Terry Richardson nam Karl Lagerfeld dit keer de fotografie voor zijn rekening.

Hij gaf de kalender voor 2011 het thema Griekse goden en gaf deze de naam ‘Mythology’ (mythologie). Karl koos voor dit thema, omdat hij naar eigen zeggen iets wilde maken dat tijdloos en van onvergankelijke schoonheid en jeugd zou zijn.

De kalender telt 36 zwart/wit foto’s van 15 vrouwelijke en 5 mannelijke modellen. Topmodel Daria Werbowy ging voor haar bijdrage aan Mythology wederom uit de kleren. Ze werd door Karl volledig naakt gefotografeerd met pijl en boog. Actrice Julianne Moore kreeg ook een rol in de kalender. Haar zien we terug als godin Hera, de vrouw van Zeus.

Karl’s muze Baptiste Giabiconi kroop in de huid van Apollo en Erin Wasson (zie foto) was Ajax. Verder zien we Garrett Neff als Dionisius, Elisa Sednaoui als Flora en Iris Strubegger als Athene.

Aan zichzelf heeft Karl Lagerfeld tevens een rol toegekend. Hij zag zichzelf tussen al die goden en godinnen als de Griekse dichter Homerus. ‘Ik deed met mijn camera wat hij in die tijd met zijn pen deed, hoewel hij waarschijnlijk niet echt een pen gebruikte’, aldus Karl.

Klik 2 keer op de foto’s om een grotere versie te bekijken.

Bekijk hier een making of filmpje van de Pirelli kalender voor 2011.

Hierboven een fragment uit het Duitse journaal van 30 november over de Pirelli kalender.

Lees ook:Karl Lagerfeld fotograaf Pirelli kalender 2011
Lees ook:Steven Meisel nieuwe Pirelli fotograaf?
Lees ook:Opel Corsa en Choupette poseren voor Karl Lagerfeld
Lees ook:Nederlandse Saskia de Brauw topless voor nieuwe Pirelli kalender 2012
Lees ook:Karl Lagerfeld ‘s muze Baptiste Giabiconi brengt muziekvideo uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>