Modellen worden steeds jonger

Afgelopen week kwamen onder andere hoofdredacteur van Vogue Anna Wintour, mode-ontwerper Michael Kors en model Natalie Vodianova bijeen voor Harvard’s 13e openbare forum. Er werd die dag gesproken over ‘gezondheidsissues: gewicht en gezondheid in de wereld van de mode’. Tijdens de bijeenkomst gaf Michael Kors aan dat hij nooit een meisje zou inhuren dat jonger dan 16 is. ‘Jonge meiden waren altijd een uitzondering. Er is altijd wel een Twiggy geweest of een ander model dat erg jong was, maar dat waren er slechts enkele. Nu zijn jonge modellen de normaalste zaak van de wereld. Dat is iets wat ik als een groot probleem ervaar. We moeten meer aandacht aan de leeftijd van modellen besteden. We moeten jonge meiden een kans geven eerst op te groeien. Ik denk dat zelfs 16 jaar te jong is. Voor de meiden zelf is 18 een betere, stabiele leeftijd om met modellenwerk te beginnen.’

Op de foto: het Nederlandse model Bregje Heinen dat al op haar vijftiende begon met modellenwerk.

Lees ook:WONDERLUST: DE NIEUWE GEUR VAN MICHAEL KORS
Lees ook:Michael Kors toont collectie vol enorme bontjassen
Lees ook:Kleding moet in 2011 vooral lekker zitten
Lees ook:Michael Kors zingt tijdens Fashion Night Out (filmpje)
Lees ook:Oost-Europese modellen aan de top

1 Reacties // Reageer

One thought on “Modellen worden steeds jonger

 1. Tiffany

  Hey!
  Ik weet dat het al een tijdje geleden is dat je dit gepost hebt, maar is het mogelijk me te laten weten waar je de foto’s gevonden hebt? Ik moet namelijk een opdracht maken voor school ivm. fotograven en zou graag weten welke fotograaf deze 2 foto’s gemaakt heeft!
  Alvast bedankt
  Mvg

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>