Controverse rond Lara Stone met zwart gezicht in Franse Vogue

Foto’s van een zwartgeschminkte Lara Stone in de Franse Vogue hebben wereldwijd tot hevige discussies geleid. De foto’s worden door sommigen gezien als cool en edgy, maar door anderen als racistisch en beledigend.

Wie: Het Nederlandse fotomodel Lara Stone heeft met haar foto’s in het oktobernummer van de Franse Vogue wereldwijde commotie veroorzaakt. Een reportage waarin ze zwart geschminkt op de foto staat, wordt bestempeld als racistisch, beledigend en ‘just plain wrong’.

Wat: De foto’s van Lara Stone als blackface, die door de Amerikaanse fotograaf Steven Klein zijn gemaakt, doen denken aan de foto’s en films waarmee blanken in het verleden zwarten ridiculiseerden, zeggen critici. Maar er zijn ook fashionista’s die de commotie overdreven vinden. Vooral omdat Stone ook met een wit geschminkt gezicht op de foto is gezet.

Waar: De omstreden fotoreportage is verschenen in het oktobernummer van de Franse Vogue, dat is gewijd aan supermodellen.

Weetje: Het feit is dat Vogue in de omstreden editie geen enkel donker model laat zien. Kate Moss, Kristen McMenamy, Yasmin Le Bon, Eva Herzigova en Claudia Schiffer zijn er allemaal. Maar waar zijn Tyra Banks, Iman en Naomi Campbell?

Op de foto: Lara Stone als blackface in de Franse Vogue van oktober 2009

Lees ook:Lara Stone als non in Franse Vogue
Lees ook:Lara Stone op cover Franse Vogue
Lees ook:Vogue lanceert Collector’s Issue met Lara Stone door fotograaf Peter Lindbergh
Lees ook:2009 zeer succesvol voor model Lara Stone
Lees ook:Topmodel Lara Stone gaat trouwen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>