Column: stoppen met shoppen

Stoppen met shoppen. Twee maanden heb ik het volgehouden en goéd dat het voelde. Ik had tijd én geld over, bovendien kregen een hoop ongedragen kledingstukken eindelijk de kans uit de kast te komen. Tot mijn zelfbeheersing na acht weken opeens zoek was.

Shopmomentjes
Normaliter kan ik zo ongeveer elke gelegenheid veranderen in een shopmoment (een dag niet geshopt, is een dag niet geleefd). Is mijn vriendin wat later voor onze lunchafspraak, dan schiet ik nog even de COS in. Moet ik bij de Hema zijn voor printpapier, dan lokt de aangrenzende H&M me met haar trendcollectie. Probeer ik voor mijn werk een online shopping samen te stellen, dan trekken de internationale webshops me naar zich toe als een groep zingende sirenen. En zo koop ik elke week wel wat.

Trots
Maar de afgelopen twee maanden dus niets van dat alles. Met een verre reis in het vooruitzicht slaagde ik erin geen cent aan mode uit te geven. Nog geen paar sokken. Toegegeven, Amsterdamse winkels vol uitpuilende uitverkooprekken en meutes zwetende toeristen maakten het shoppen er ook niet aantrekkelijker op, maar toch was ik apetrots op mezelf. In mijn hoofd maakte ik rekensommetjes van al het geld dat ik al had bespaard en dat tijdens mijn vakantie zo mooi van pas zou komen. Bovendien voelde het of ik opeens zeeën van tijd had, door niet telkens in de stad te ‘hangen’. Vriendinnen, die wel losgingen in de sale, lachte ik achter hun rug om stiekem uit. Ik hield mijn centen mooi in mijn zak.

(Column Tess van Daelen voor LINDA.)

Lees ook:287 dagen extra shoppen
Lees ook:Opzoek naar een hippe laptoptas? Surf naar InVogue.nl
Lees ook:Sale bij Maison de Bonneterie, maar…
Lees ook:Victoria Beckham’s persoonlijke stijlgids
Lees ook:Dé manieren om te besparen op fashion

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>